miércoles, 20 de marzo de 2013

FOSSILIA ILERDAE

Amb motiu de les restes paleontològiques que té Torrebesses, durant els caps de semana del 22 de Març al 28 d'Abril, el Centre d'Interpretació de la Pedra Seca acull l'exposició "Fossilia Ilerdae" que inclou fòssils trobats a la província de Lleida, així com d'altres d'arreu del món.




L'exposició queda completada amb alguns dels fòssils que es vàren trobar entre els anys 1932-1977 a Torrebesses i que el Museu Josep Jané del poble ha cedit amablement per a exposar conjuntament amb la col·lecció de fòssils de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida.




Els testimonis que s'han trobat sobre la vida vegetal a la zona de Torrebesses són vàris fòssils de l'era cenozoica, al període terciari i a l'època de l'oligocè, amb una datació d'uns vint-i-set milions d'anys d'antiguetat. Els fòssils es trobaren a la partida de la Tortoga, zona on abunden els fòssils vegetals, amb fulles de palmera i també alguna petjada d'au.




Aquests fòssils els trobaven normalment els pagesos en el seu tros quan treballaven les pedres per construir les espones o marges de pedra seca.




A l'època de l'oligocè, les valls, els boscos, turons, les planes i rius actuals ja existien, però l'ambient humit i les altes temperaturas configuraven un paisatge molt diferent de l'actual: van aparèixer els grans mamífers en el marc d'una terra verge plena de vegetació exhuberant on dominaven les grans extensions de plantes amb flors.

 
 
 

 

Exposició oberta al públic tots els caps de setmana, del 22 de Març al  28 d' Abril del 2013. 

Horaris: Dissabtes de 10.00 a 14:00 h 

               i  de 17:00 a 20:00 h

              Diumenges de 10.00 a 14.00 h

 

CIPS Torrebesses

centrepedraseca@gmail.com

 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario