domingo, 10 de febrero de 2013

Quan l'oliver es converteix en art....


Exposició d'escultures de fusta centenària al Centre d' Interpretació de Torrebesses.

 
                                  
Del 9 de Febrer al 17 de Març
 
 
      
Artistes:   Astrid Baudach
                  Rainer Shmah
 
 
 
   




El alemán

Per a més informació:

elaleman@fontdepou.com

www.elaleman.es

 

 
Durant el mes de febrer i la primera quinzena de març es podrà veure a la sala d' exposicions del Centre d' Interpretació de Torrebesses una mostra d'art amb escultures i obres realitzades amb fusta d'oliver mil·lenari. Aquests artistes alemans afincats a Fontdepou des de fa 30 anys ens fan adonar de que hem de tenir cura dels "propis tresors" de les nostres terres.
 

La particularitat de l'obra que presenten aquesta parella resideix en que cada peça és única, elaborada a mà i amb fusta d'olivers centenaris i mil·lenaris. Mai utilitzen olivers que no estiguin morts o arrencats, doncs va en contra de la seva filosofia: "No haviem vist tants camps amb olivers mil·lenaris, és una meravella! Un dia, a Fontdepou, un amic ens va dir que ens donava llenya per al foc. En arribar i veure que era llenya d'olivers centenaris ens vam sorprendre. No podiem cremar-ho!" ens expliquen els artistes alemans. 
 
 
Així es com van començar a realitzar les seves escultures en el seu taller amb vistes al Montsec, un altre paratje que consideren únic a Catalunya. Algunes de les seves peces porten inclòs incrustacions de pedres semiprecioses.
 







Moltes coses es poden dir dels olivers. És un dels arbres que més s'han utilitzat al llarg dels anys amb tot el seu esplendor. Ha estat un símbol sagrat, de sort, protecció, fertilitat i pau des de la època dels romans fins ara. Antigament es deia que on hi havia un oliver, hi havia felicitat i prosperitat.
 
 
 L'Astrid i el Rainer també ens comenten les llegendes alemanes que parlen sobre els olivers tocats per un llamp i que porten sort a la vida.
 
Els olivers de les nostres terres ens donen un bon exemple de la seva majestuositat i bellesa. Les nostres terres riques en ferro produeixen una de les fustes més dures i betejades en tons vermellosos, la qualitat de les quals es apreciada a la resta del món per ebenisteria de luxe i per als quadres de comandament dels Rolls-Royce anglesos. La parella d'artistes també realitza aquestes peces per encàrrec sobretot en cotxes de col·leccionistes.
 

 
 
L'oliver és una joia del nostre patrimoni que evidencia l'amor dels homes d'aquesta terra per les seves oliveres i el fruit del seu treball, l'oli d'oliva.

 

 

Exposició oberta al públic tots els caps de setmana, del 9 de Febrer al 17 de Març del 2013. 

Horaris: Dissabtes de 10.00 a 14:00 h 
             i  de 16:00 a 19:00 h
             Diumenges de 10.00 a 14.00 h

 

CIPS Torrebesses

centrepedraseca@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario