miércoles, 18 de febrero de 2015

El dia a dia de la Segona Guerra Mundial


Al Centre de la Pedra Seca hi podràs trobar, fins al 28 de febrer, una immensa quantitat de material de fa més de 70 anys. 

Objectes que t'explicaran mil i una històries: et sor-prendràs de veure coses que han canviat moltíssim i d'altres que, en canvi, s'han quedat igual.




El col·leccionista Rafel Gilart ens ha donat l'oportunitat d'endinsar-nos en aquest període tan interessant i controvertit de la nostra història i fer-ho, a més a més, amb una exposició didàctica i adreçada a petits i grans.




Tot plegat és l'aperitiu de la recreació que els dies 1, 2 i 3 de maig organitzen conjuntament l'associació Airbone Lleida i l'Ajuntament de Torrebesses. El poble es convertirà, durant tres dies, en una vila siciliana de l'any 1943 alliberada per les forces aliades de les mans dels nazis. Hi podrem visitar els quarters generals, l'hospital de campanya, podrem pujar a jeeps i altres vehicles d'època i veure-hi el dia a dia dels soldats gràcies a més de 150 actors vestits d'època.


Pots trobar algunes pistes de tot plegat a la pàgina web: http://etobattles.com/ 
i a l'esdeveniment de Facebook: 
Se'n prepara una de grossa!





Recorda-ho, si vols venir ben informat a la recreació del maig, l'exposició que trobaràs al CIPS et donarà les eines per deixar els teus amics amb un pam de nas. Potser els podràs explicar la diferència entre les xapes d'identificació que duien els americans i les que duien els alemanys, ja ho saps? Doncs afanya't que el febrer ja s'acaba!

Aquesta exposició es pot visitar tots els caps de setmana fins el dia 28 de febrer.

L'horari del CIPS és:
Dissabtes de 10h a 14h i de 16h a 20h
Diumenges de 10h a 14h

Més informació: centrepedraseca@gmail.com
                Tlf. 665 590 306





No hay comentarios:

Publicar un comentario