martes, 28 de agosto de 2012

MOSTRA DE CARTELLS DE LA GUERRA CIVIL I REPÚBLICA

(De l' 1 al 30 de Setembre)

La Guerra Civil vista a través dels ulls dels cartellistes d’aquella època ha arribat en forma d’exposició al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses.

 

La col·lecció visitable durant tots els caps de setmana del mes de setembre, es nodreix de més d’una trentena de cartells que van omplir els carrers de Catalunya en l’època del conflicte bèl·lic i d’una mostra d’objectes i armament trobat al poble de Torrebesses.

 

Torrebesses té molt a contar sobre la Guerra Civil ja que la va viure d'aprop , aquí hi van morir 260 soldats que van ser enterrats al cementiri local. A més, el castell va ser habilitat com a hospital de sang pels italians. De fet, en l'exposició podrem veure el segell i tampó de "Socor Roig Internacional que va ser trobat al poble i que corrobora que l'organisme tenia una seu a Torrebesses.

 
 

La guerra civil es va acabar a Torrebesses el 24 de desembre de 1938, quan hi van entrar les divisions Flechas Verdes i Littorio. Acabat el conflicte va començar un altre calvari per a molts habitants del poble: amb la intervenció de finques, consells de guerra, . . . Des de llavors i fins l’actualitat s’ha anat prosperant dins d’un ambient de bona convivència entre els torrebessencs.

 
 

Lluny de pretendre qualsevol finalitat política, l’exposició vol mostrar la història del conflicte vista des de la vessant més artística.

 
 

Més informació:

www.torrebesses.cat    Tel. 665590306
Horaris:   Obert dissabtes de 10-14h i 17-20h i diumenges 10-14h, entrada gratuïta.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario