viernes, 3 de febrero de 2012

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ


Inauguració de l’exposició
“L’aigua patrimoni dels secans” de la Universitat de Lleida amb col·laboració amb el Centre d’Interpretació de Construccions de Pedra Seca.

Exposició itinerant que recull les estratègies d’aprofitament de l’aigua als secans i una petita mostra d’aquest tipus de construccions.
__________________________________________________________________________________________________

El passat divendres dia 3 de febrer es va celebrar la inauguració de l’exposició itinerant “L’aigua patrimoni dels secans” que del  3 de febrer fins al 26 de febrer estarà a Torrebesses. L’acte va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal del Segrià, la vicepresidenta de l’IEI,.....

“L’aigua patrimoni dels secans” és una exposició itinerant que s’ubicarà del 3 al 26 de febrer en el Centre d’ Interpretació de Construccions de la Pedra Seca de Torrebesses.

Tot i la connotació pejorativa que el discurs hegemònic actual atribueix als secans, aquests han estat històricament un territori viu i ric gràcies a la presència d’aigua. A través dels temps els secans han desenvolupat estratègies d’aprofitament de l’aigua visibles encara a través d’un patrimoni hídric extraordinari.

A hores d’ara, bona part dels aprofitaments històrics de l’aigua han estat abandonats i la població resident en aquests territoris posa totes les esperances en les aportacions externes a partir dels rius principals. Però a banda de l’extraordinària pèrdua patrimonial que això representa, aquesta nova solució pot esdevenir econòmicament cara o prohibitiva, i no és clar tampoc que sigui una solució definitiva.

La recerca IPEC “L’aprofitament històric de l’aigua a la Catalunya seca. Estudi de cas del municipi de Torrebesses (Segrià) en el context de la Vall Major”, realitzada per un equip de l’ Institut Tecnològic de Lleida encapçalat pel professor de geografia de la UdL Ignasi Aldomà, ha donat peu a aquesta exposició produïda per l’Ajuntament de Torrebesses en col·laboració amb la Universitat de Lleida.

L’ exposició també compta amb una petita mostra de construccions per a l’aprofitament de l’aigua com els canals i contrapesos d’enginys que traslladen al espectador a pensar en la simplicitat i eficàcia que tenien aquestes eines.

Dies exposició:
Del 3 al 26 de Febrer de 2012.

Lloc:
Sala d’Exposicions del Centre d’Interpretació de Construccions de Pedra Seca.
Plaça la Vileta, 9-11
25176 Torrebesses

Web: http://www.torrebesses.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario